top of page

Big Mack - uređaj za jednostavnu komunikaciju

Big Mack je jednostavan Low Tech uređaj za komunikaciju koji omogućava korisnicima da izraze poruku pritiskom na veliko dugme.

U pitanju je uređaj sa jednom porukom (noviji modeli mogu imati nekoliko sukcesivnih poruka), što znači da može snimiti i reprodukovati samo jednu poruku u datom trenutku. Ovo ga čini jednostavnim za upotrebu, posebno za korisnike koji tek počinju da koriste asistivnu tehnologiju jer je lako razumljiv. Dugme za pritisak dolazi u nekoliko boja, što može biti korisno kada se uređaj koristi u paru, jer može omogućiti izbor - na primer crveno za NE, a zeleno za DA.

Dalje, Big Mack ima veliku aktivacionu površinu od 5 inča (12,7 cm) odličan je izbor za osobe sa vizualnim oštećenjima ili fizičkim teškoćama koje zahtevaju veću ciljnu površinu.

Uređaj je prilagodljiv, možete snimiti bilo koju poruku koju želite da uređaj reprodukuje, te se može primeniti u različitim situacijama.

Big Mack je dugotrajan, otporan na udarce korisnika što ga čini pogodnim za svakodnevnu upotrebu. Kada korisnik pritisne dugme, uređaj daje zvučnu povratnu informaciju, posebno važna i korisna osobina uređaja za osobe sa senzornim i motoričkim teškoćama.


Međutim, Big Mack uređaj ima i ograničenja u poređenju sa složenijim alatima za komunikaciju.

Kao uređaj sa jednom porukom, Big Mack može snimiti samo jednu poruku odjednom. Ne podržava složeniju komunikaciju, kao što su rečenice ili konverzacije. Promena poruke zahteva angažovanje druge osobe.


Big Mack u školskom okruženju


  1. Rutine: Izaberite rutine koje su poznate učeniku. Povežite Big Mack uređaj sa omiljenim knjigama ili pesmama, u vreme užine ili omiljene igre.

  2. Modelovanje: Pokažite učeniku kako se koristi uređaj - pritisnite Big Mack da biste pokazali kako funkcioniše i koju poruku daje.

  3. Strpljenje: Izvedite deo rutine i sačekajte. Dajte učeniku vremena da pritisne Big Mack i da poruku.

  4. Pozitivno potkrepljivanje: Kada učenik pritisne Big Mack, odmah reagujte da biste nagradili poruku.


Par ideja za korišćenje:


Big Mack se može koristiti za pozdrave kao što su ‘zdravo ’, ali i posebne poruke poput ‘Srećan rođendan’ ili poruke za vreme obroka poput ‘još’, ‘ hvala’, ‘piće’, zatim igre i aktivnosti’, ‘moj red’, ‘želim napolje’, ‘želim da slušam muziku’.


Možete postaviti Big Mack blizu vrata sa unapred programiranom porukom ( ‘Da li je vreme za ručak?’) ili ga možete staviti blizu kupatila sa porukom ( “Moram u toalet”).


Cene Big Mack uređaja:


Cene Big Mack uređaja za komunikaciju mogu varirati u zavisnosti od prodavca. Evo nekoliko primera:


Molim Vas da proverite cene na navedenim sajtovima za najtačnije informacije, jer se one mogu promeniti. Takođe, obratite pažnju na moguće dodatne troškove kao što su troškovi dostave i carine.







Dark-Background

Budite u toku!

Pratite najnovije objave.

Hvala na prijavi!

  • Twitter
  • Instagram

© 2035 by BrainStorm. Powered and secured by Wix

bottom of page