top of page

Šta su svičeri?

Updated: Mar 6, 2023


Svičeri predstavljaju jedan od osnovnih uređaja u sklopu asistivne tehnologije. Oni su dizajnirani da pomažu ljudima sa različitim oblicima invaliditeta da komuniciraju sa svetom oko sebe i kontrolišu svoje okruženje.

Svičeri su programabilni prekidači koji omogućavaju korisnicima da kontrolišu računare, tablete, mobilne telefone, ali i druge uređaje. Dostupni su u različitim oblicima i veličinama, a mogu se koristiti na mnogo načina. Na primer, neki korisnici svičer koriste da bi otvarali vrata, upravljali klimom, svetlima ili čak upravljali svim funkcijama svojih kreveta.

Kada se svičer pritisne, on šalje signal uređaju koji mu je povezan i pokreće željenu funkciju. Na taj način, svičeri omogućavaju osobama sa invaliditetom da budu nezavisne u svakodnevnom životu.

Svičeri su važan deo asistivne tehnologije koja omogućava ljudima sa invaliditetom da žive punim životom. Mogu biti od velike pomoći u učenju, komunikaciji, radu i svakodnevnom životu. Postoje mnoge vrste svičera na tržištu, a pravi izbor zavisi od potreba korisnika i vrste invaliditeta.


Pogledajte primer iz prakse:



Dark-Background

Budite u toku!

Pratite najnovije objave.

Hvala na prijavi!

  • Twitter
  • Instagram

© 2035 by BrainStorm. Powered and secured by Wix

bottom of page